<style>.g-image--loading{display:none;}</style>
Vi sammenligner for deg
Gratis og uforpliktende tjeneste
+47 40 00 51 60
 kr
*Ved kredittvurdering på lånesøknader vil gjenpartsbrev med kopi av benyttet informasjon bli sendt elektronisk. Du mottar link og kode til innlogging via SMS. Oppgitt telefonnummer må være registrert på deg. Ved avvik sendes gjenpartsbrev pr. post.
Gå tilbake

Boliglån uten fast jobb

Har du spinket og spart sammen egenkapital for enten drømmeboligen eller din første bolig, men fått nei fra bankene fordi du enten er frilanser, din egen sjef, deltidsansatt med egne prosjekter eller kanskje også en betalingsanmerkning som gjør at banken sier nei?

Det finnes banker som gir boliglån til deg uten fast jobb, og Uno Finans samarbeider med flere slike banker. Vi kan derfor hjelpe deg uten fast jobb til å få boliglån!

Noen føringer ligger fast for å få boliglån

For å få boliglån i Norge stiller myndighetene flere krav til banker for å få lov til å låne ut penger. Enten må man stille med 15% av kjøpesummen som egenkapital, eller så må man kunne stille sikkerhet for lånet hos kausjonister. Det finnes en fleksikvote på 10% utover dette, som bankene også vil kunne benytte for å vurdere lånekunder uten tilstrekkelig egenkapital eller kausjonist.

Dersom du/dere har enten kausjonister eller egenkapitalen på plass, så er sannsynligheten tilstede for at Uno Finans med samarbeidsbanker kan hjelpe deg med å få boliglån.

Det neste kravet myndighetene i Norge stiller er at man får ikke låne mer enn 5 ganger (samlet) brutto årsinntekt. Bankene er også pålagt å ta hensyn til at du må tåle en eventuell renteøkning på 5 %-poeng.

Hvorfor sier bankene ofte nei til personer uten fast jobb?

Tålerente og lånebegrensningen er hovedårsaken til at personer uten fast jobb vil oppleve å få nei fra de fleste bankene. Har man ikke fast jobb så er de fleste bankene «pessimistisk anlagt», og avslår som regel slike søknader uten å sette seg skikkelig inn i søkers situasjon og fremtid.

Noen banker derimot har spesialisert seg på akkurat slike søkere, og bruker tid på å sette seg inn i slike personers livssituasjoner. Slike banker er også villige til å se nærmere på din situasjon selv om du skulle ha en betalingsanmerkning som nærmest gir automatisk avslag på søknader hos de fleste banker.

Hvorfor burde du søke om slike lån gjennom Uno Finans?

Uno Finans har god oversikt over banker som er villige til å gi boliglån til personer uten fast jobb, og samarbeider med flere slike banker. Etter å ha lagt igjen nødvendig informasjon i søknadsskjemaet på denne siden – så utformer vi ferdige søknader som sendes til dedikerte kontaktpersoner hos samarbeidsbankene som tilbyr denne typen lån.

Vår tjeneste er gratis og uforpliktende. Om du får tilbud om lån etter at Uno Finans har tatt din søknad til flere banker, så står du fortsatt fritt til å takke nei til dette.

Så lurer du på om du kan få boliglån uten å være i fast jobb? Benytt deg av søknadsskjemaet – så hjelper vi deg med å finne det ut!

La oss hjelpe deg med din søknad

Ring oss på

+47 40 00 51 60

– eller –

Åpningstider:

Man-fre. 08:30 - 16:00