<style>.g-image--loading{display:none;}</style>
Vi sammenligner for deg
Gratis og uforpliktende tjeneste
+47 40 00 51 60

 kr
*Ved kredittvurdering på lånesøknader vil gjenpartsbrev med kopi av benyttet informasjon bli sendt elektronisk. Du mottar link og kode til innlogging via SMS. Oppgitt telefonnummer må være registrert på deg. Ved avvik sendes gjenpartsbrev pr. post.
Gå tilbake

Refinansiering med sikkerhet

Uno Finans kan hjelpe deg med å søke refinansiering med sikkerhet hos flere banker, også dersom du har betalingsanmerkning. Dette vil som oftest ende opp med flere tilbud du kan vurdere opp mot hverandre slik at du får de beste betingelsene!

Hva er refinansiering med sikkerhet?

Refinansiering er å ta opp et nytt lån for å betale ut eksisterende gjeld. Men når man refinansierer med sikkerhet er det også mulig å frigjøre midler til egen disposisjon dersom belåningsgraden mot f.eks. bolig som sikkerhet - og din økonomi, kan forsvare dette. Dette fordi banken som gir nytt lån da har sikkerhet for tilbakebetaling i bolig.

Når bør man vurdere refinansiering med sikkerhet?

De vanligste årsakene til å refinansiere med sikkerhet er:

  • Å redusere månedlige utgifter gjennom lavere rente eller nytt type lån
  • I forbindelse med oppussing, eller i anskaffelse av ny bil
  • Samle gjeld inn i ett lån med langt bedre betingelser, og dermed få bedre kontroll på utgiftene

Hvilke begrensninger gjelder?

Refinansiering med sikkerhet fordrer at man enten kan stille med hus eller hytte. Der gjelder det at maks belåningsgrad er 85% av boligens markedsverdi, med mindre man kan stille kausjon/sikkerhet også i andre objekter. I tillegg så skal bankene ta hensyn til din betalingsevne, og trekke fra kostnader for nødvendig livsopphold.

Banken har ikke anledning til å gi ut et boliglån som overstiger fem (5) ganger samlet brutto årsinntekt for lånetaker(e). I tillegg skal de sjekke at din/deres økonomi vil tåle opp til 5%- poeng renteøkning.

Refinansiering med sikkerhet - med betalingsanmerkning

Har din bank sagt nei til å refinansiere ditt boliglån fordi du har annen gjeld du ønsker å erstatte med betingelser på boliglånet som har gitt deg betalingsanmerkning? Hos Uno Finans samarbeider vi med banker som er villige til å gi refinansiering med sikkerhet også til personer som har betalingsanmerkninger.

Hvorfor bruke Uno Finans til å søke om refinansiering?

Ved å legge inn en søknad her hos Uno Finans, så tar vi din forespørsel til bankene. Når man som privatperson søker direkte i banken, så er dette både tidskrevende, og de fleste vil kun søke i egen bank i tro om at det tilbudet de får derfra er det beste.

I tillegg er det gratis for deg å bruke våre tjenester. Vi får vederlag fra banken som gir lån, uten at dette blir ekstraomkostninger for deg. I tillegg er din søknad fullstendig uforpliktende.